Com saber si el teu gos té fred? Recomanacions

hospital veterinari

Molts es pregunten si els gossos poden passar fred. Encara que tinguin la capa de pèl per què tremolen quan són al carrer? Des de l’ Hospital Veterinari ho intentarem explicar.

De la mateixa manera que les persones traiem la roba d’hivern quan fa fred, el nostre gos també requereix de cures per aguantar els freds mesos d’hivern. Per a alguns la roba per a gossos és un simple accessori de moda però no cal considerar-només com això. És obligatori per als propietaris preocupar-se per les cures dels gossos i portar-los al veterinari i, també, protegir-los del fred.

Recomenacions de l’Hospital Veterinari per saber si el teu gos té fred

És indispensable tenir cura de l’estat físic del nostre gos per saber si està passant fred. Quan les temperatures baixen cal observar les reaccions de l’animal per evitar lesions o principis d’hipotèrmia.

Si el teu gos està passant fred el mostrarà amb tremolors, rigidesa muscular, somnolència, respiració lenta i maldestre o pell resseca.

En cas que vagis a un viatge que suposa estar fora de casa durant un temps més prolongat del que és normal, la nostra mascota necessitarà d’un vestit especial contra el fred.

Consells de l’Hospital Veterinari per mantenir el benestar del gos

Des de l’Hospital Veterinari Santa Susanna al Maresme t’aconsellem tenir en compte en:

  • Evitar canvis bruscos de temperatura. Abans de sortir al carrer, és recomanable començar a aclimatar a la teva mascota en algun lloc de la casa sense calefacció perquè el canvi sigui progressiu.
  • Assecar-lo bé si es mulla sortint al carrer quan plou. L’excés d’humitat pot generar possibilitats de contraure infeccions o malalties i, a més, deteriora la pell i el pèl.
  • Les vacunes són necessàries tot l’any però especialment en aquesta època de l’any. Per a aquest tipus de cures per a gossos consulta-amb l’Hospital Veterinari i portarem un control de les que necessita la teva mascota.
  • La higiene és molt necessària per als gossos igual que per als humans. És la primera barrera protectora per la qual cosa sempre requereix de la millor cura. Com hem dit, si ho mullem per netejar-cal assegurar-nos assecar-lo bé.
  • Una bona alimentació també és indispensable per al seu benestar. Dependrà de la raça de gos necessitarà més o menys valor energètic.

En conclusió, té cura tots els factors perquè el teu gos no passi fred i demana consell a l’Hospital Veterinari si pateix algun dels símptomes.

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

El meu gos té Síndrome Vestibular

La síndrome vestibular és un conjunt de signes que es presenten a causa d’una disfunció en el sistema vestibular, i que inclouen: ladeo de cap, nistagme patològic, atàxia vestibular, alteració del reflex vestíbul-ocular i/o estrabisme posicional.

Leer más »