Què és millor? Comprar o adoptar una mascota?

comprar o adoptar

Primer de tot, hem de tenir clar, que un animal de companyia no és cap joguet, el fet de tenir un animal ha de ser una decisió molt meditada, ja que aquest gos o gat ens acompanyarà durant els propers 10 o 15 anys de vida i hem d’estar disposats a donar-li la millor vida i tracte possible.

A part, també hem de ser conscients, que un animal comporta moltes responsabilitats, ja que s’ha de tenir cura del seu estat de salut, alimentar-lo correctament, vacunar-lo, rentar-lo, passejar-lo…

Un altre punt molt important, és meditar quina raça de gos o gat és la que s’adapta millor a les nostres necessitats i característiques, per exemple, si tenim un pis molt petit, serà millor que ens fixem en gossos de raça petita o mitjana.

Una vegada tinguem clara quina raça de gos busquem, el primer que hem de pensar és: Què és millor? Comprar o adoptar?

Per què comprar un animal?  

Les principals avantatges de comprar un gos són:

 • Pots escollir la raça que vulguis i assegurar-te que aquest tingui pedigrí.
 • Quan el portis a casa, serà un cadell i això facilitarà la ràpida adaptació del gos a la nova llar.

 Les principals desavantatges de comprar un gos són:

 • Comprar un gos, sol ser una despesa molt elevada. Les rasses més exclusives poden arribar a tenir un preu desorbitat.
 • Amb la teva compra, estaràs fomentant les “fàbriques” de gossos i el fet de que obliguin a varis animals a tenir descendència durant tota la seva vida per després apartar-los d’ells.

Si el que tenim en ment és un gos d’una raça concreta i ho tenim molt clar, la millor opció és comprar-lo. Ara bé, si el que volem és un company que ens acompanyi i ens faci la vida més feliç, sempre podrem adoptar-ne un, i d’aquesta manera donar-li una segona oportunitat a un gos abandonat o maltractat.

Per què adoptar a un gos?

Els principals avantatges d’adoptar un gos, són:

 • Amb l’adopció, estaràs donant una segona oportunitat i salvant la vida d’un gos.
 • Sovint els gossos que estan en adopció solen estar ensinistrats, per el que només haurem d’aprendre a comunicar-nos amb ells i donar-los-hi la confiança suficient perquè s’apropin a nosaltres.
 • La despesa d’adoptar un gos és molt més baixa que comprar-ne un.
 • Quan adoptes un gos, aquest normalment te’l entreguen amb les vacunes al dia i esterilitzats.

L’adopció presenta molts punts positius, no obstant, hi ha una sèrie de contres o característiques que hem de tenir molt clares.

 • Al tractar-se de gossos abandonats o maltractats, potser que n’adoptis un que tingui un trauma, fet que farà, que al principi hagis de tenir molta paciència i mostrar-li molt d’afecte per tal de que s’acabi adaptant correctament a la seva nova llar.
 • Normalment a les gosseres no hi solen haver-hi masses cadells, per tant, si el que estàs buscant és un cadell, és possible que et costi trobar-lo en una gossera.
 • A l’hora d’adoptar un gos, hem de tenir clar, que aquests, poden patir diferents malalties o problemes que suposaran una elevada despesa en veterinaris.

Adoptar un gos és un acte de solidaritat i de responsabilitat, ja que n’hi ha molts que estan esperant una segona oportunitat per ser estimats i cuidats en una família responsable i afectuosa.

Sovint al adoptar un animal de companyia, ja sigui un gat o un gos, no sabrem respondre de quina raça és i no tindrem ni idea d’on prové, però al final això no importa massa. El més important és tenir un animal de companyia que ens estimi i ens faci la vida més feliç.

adoptar o compar mascota

Ara que és Nadal, és molt important recordar, que un animal de companyia, com ja hem dit al principi, no és cap joguina i no pot ser fruit d’un caprici d’un nen o nena. El fet de tenir un animal de companyia ha de ser un decisió molt meditada i consensuada amb tota la família.

Si tens qualsevol mena de pregunta sobre si és millor comprar o adoptar una mascota, no dubtis en visitar el nostre centre veterinari, allà els nostres professionals t’assessoraran i aconsellaran  a l’hora de prendre la decisió que millor s’adapti a les teves característiques.

 

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

El meu gos té Síndrome Vestibular

La síndrome vestibular és un conjunt de signes que es presenten a causa d’una disfunció en el sistema vestibular, i que inclouen: ladeo de cap, nistagme patològic, atàxia vestibular, alteració del reflex vestíbul-ocular i/o estrabisme posicional.

Leer más »