Consells en espais petits

Gossos en espais petits

Gossos en espais petits 

Els gossos, cada vegada més, formen part de la vida de les persones. S’ha de tenir en compte tant el seu benestar com el nostre en l’entorn de convivència per a què sigui còmode per ambdós. D’altre banda, és important estar atents a recomanacions i normes de convivència perquè viure amb un gos en un pis no es converteixi en una mala experiència, sobretot també, per els veïns.

Un cop tinguis controlada la normativa del pis on visquis i sàpigues que entra dins el reglament tenir mascotes ja pots pensar en quina raça de gos t’interessa més segons les seves característiques perquè pugui viure en un espai reduït.

Consells per a tenir gossos en espais petits

Un dels principals indicadors a tenir en compte és la grandària de la raça per a facilitar la convivència i l’adaptació del gos en l’entorn i en el teu mode de vida. A més a més, l’animal que escollim ha de ser de caràcter tranquil, sociable, adaptable a tot tipus de condicions i ambients i sobretot, dòcil i manejable ja que l’espai reduït d’un pis no deixa lloc a molts atacs de força. Tot i això, un gos petit no vol dir problemes petits.

És cert que no totes les races petites són aptes per viure en un espai reduït, però tot i que hi ha races més grans que sí ho són, per comoditat i manejabilitat solem decantar sempre pels exemplars més petits. Però a l’hora de triar un o altre hem de reparar en tipus de gos com els terrier. Són exemplars desperts, llestos, afectius i altament aferrats als seus amos. Dins d’aquest tipus de gos tenim moltes races, totes elles aptes per viure en qualsevol pis, ja que tenen una energia controlada com el Beagle i el Pastor Alemany.

Algunes de les races recomanades per tenir en el teu pis petit són: Shit Tzu, Bichón Maltese, bulldog, poodle, maltès i yorkshire entre d’altres. Són exemplars que els hi agrada estar envoltats de persones, són alegres i els agrada jugar.

 

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Leer más »
desparasitació

Importància de la desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Leer más »