COVID-19: Impacte en les nostres mascotes

desparasitacio

L’agost ja és aquí, però aquest any la situació és molt diferent de la d’altres anys degut a la Covid-19. I, indirectament, això està tenint un impacte en les nostres mascotes i la seva salut.

El turisme d’aquest any és fonamentalment nacional, i la majoria ha optat per viatjar a destins rurals amb entorns naturals (com platja o muntanya). En resultar més fàcil poder viatjar amb les nostres mascotes per fer excursions o senderisme, aquest any el turisme nacional amb mascotes s’ha vist augmentat versus altres anys.

Però, com ha impactat això en les nostres mascotes?

Viatjar amb els nostres peluts és una opció molt adient per aquells que no volem separar-nos dels nostres petits durant les vacances. No obstant això, és imprescindible que estiguin preparats i tinguin el calendari de desparasitacions i vacunes al dia.

Als entorns rurals, com a la muntanya o al camp, els paràsits externs són molt més abundants que, per exemple, a la ciutat. Si les nostres mascotes no estan protegides front aquests paràsits externs, fàcilment es veuran infectats per aquests.

Desparasitació externa recomanada per viatjar

Protegir els nostres peluts enfront dels paràsits externs és un procés indispensable si volem garantir la salut i el benestar dels nostres petits. Aquest procés és imprescindible durant tot l’any, però és de vital importància desparasitar correctament al nostre pelut si estem pensant a anar a la muntanya o a la platja, o estar en contacte amb altres animals.

La protecció davant d’aquests paràsits, no només protegirà a la teva mascota, sinó a tota la família, ja que alguns dels paràsits poden transmetre’s també a les persones.

Les recomanacions són tenir un calendari de desparasitacions determinat pel teu veterinari de confiança per assegurar que estem protegint correctament a la nostra mascota però també a tota la família. Això inclou l’aplicació dels productes recomanats pel teu veterinari: incloent comprimits, pipetes, collars repel·lents, etc. en funció de cada cas.

Vacunes recomanades per viatjar

Les vacunes obligatòries no són les mateixes a tots els indrets d’Espanya. Aquestes varien en funció de la comunitat autònoma en la qual ens trobem. És per això que si tenim pensat viatjar a una altra comunitat autònoma amb el nostre pelut, és imprescindible comunicar-ho a un veterinari de confiança perquè pugui indicar quines són les vacunes obligatòries d’aquell destí.

Les nostres recomanacions…

Algunes de les recomanacions que us donem des de l’Hospital Veterinari Santa Susanna són:

  • Si tens pensat viatjar fora d’Espanya amb la teva mascota, recorda que necessitaràs el seu passaport.
  • Portar les vacunes al dia i consultar amb el teu veterinari quines són obligatòries en funció del teu destí.
  • Portar les desparasitacions al dia, tant internes com externes.
  • Utilitzar productes per evitar que la teva mascota es maregi durant el viatge.

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

El meu gos té Síndrome Vestibular

La síndrome vestibular és un conjunt de signes que es presenten a causa d’una disfunció en el sistema vestibular, i que inclouen: ladeo de cap, nistagme patològic, atàxia vestibular, alteració del reflex vestíbul-ocular i/o estrabisme posicional.

Leer más »