Com saber si el gos té sobrepes segons la seva condicio corporal

sobrepeso-perro-hospital-veterinario

[fusion_text]

A l’Hospital Veterinari tractem el sobrepès de la teva mascota

El sobrepès és un dels problemes més freqüents dins el món animal. Realitzar un diagnostic sobre l’obesitat és una tasca senzilla. Tanmateix, es requereix de l’implicació del propietari de la mascota per aconseguir l’estat de salud óptim del gos.

Consells d’Hospital Veterinari per saber si un gos té sobrepès

Com puc saber si el meu gos està bé de pes? A l’ Hospital Veterinario Santa Susanna t’ajudem a saber-ho. Primer, ens hem de fixar en la condició corporal de cada individu. Això es pot fer de varies formes que expliquem a continuació:

Per una banda, t’has de fixar en la silueta del gos tant vist des de dalt per veure si hi ha “cintura”, com vist de costat per veure si li penja la panxa –adjuntem un dibuix molt fàcil d’entendre per classificar la condició corporal–.

gos amb sobrepes hospital veterinari

En segon lloc, els gossos que tenen el cabell llarg els hi hem de palpar els ossos del maluc i de les costelles per saber si es noten i en quina mesura. Si fem un massatge al costat per intentar palpar les costelles, hem de poder notar-les una mica sense apretar gaire. Per contra, si hem d’enfonsar molt la mà indicarà que hi ha una capa de greix i, per tant, el gos pateix sobrepès.

Fixa’t en la següent foto de l’Hospital Veterinari:

hospital veterinari sobrepes

Els efectes del sobrepès en animals poden esdevenir els mateixos que els humans. El gos podria patir problemes de osteoartritis, displàsia de maluc, intolerància a l’exercici, major perills en procesos anestèsics, dermatopaties, diabetis, problemes cardíacs i major predisposició al desenvolupament de cert tipus de càncer.

El pes no és el més important en la reducció de greix

El pes no és el més rellevant en quant a la cura de l’animal. Pesa més un centímetre cúbic de múscul que un de greix. El pes no determinar l’obesitat de l’animal ja que uns quilos poden ser de múscul i no de greix.

Llavors, tot i que el pes és important, hem de basar-nos no només en ell sinó també en la forma, per això ens serveix l’esquema abans descrit.

El teu veterinari expert de confiança t’ajudarà a decidir quina és la millor dieta i dosis de manteniment per al teu gos, per tal d’evitar possibles malalties o empitjorament per sobrepès.

[/fusion_text]

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

¿Qué es el Parvovirus?

El parvovirus canino es una de las enfermedades más temidas y potencialmente mortales que afectan los perros, especialmente los cachorros. Este virus altamente contagioso afecta al sistema gastrointestinal de los animales, provocando síntomas graves que , sin tratamiento, pueden ser fatales en un alto porcentaje de casos.

Leer más »
desparasitación

Importància de la desparasitació

En el mundo del cuidado de nuestros peludos, la prevención siempre es mejor que el tratamiento. Una de las partes más cruciales de mantener a nuestros amigos de cuatro patas en buen estado de salud es la desparasitación.

Leer más »