Oh, no! Ha tornat la muda de les nostres mascotes!

serveis veterinaris

Segurament us haureu adonat que amb l’arribada de la primavera i les bones temperatures, també ha tornat la tan molesta muda

Sembla que per molt que raspallem a les nostres mascotes, no paren de treure pèl.

En algunes races la pèrdua de pèl és continua, però ara és molt més notable.

Tot i saber que és un procés fisiològic, molts propietaris vénen a consultar-nos sobre la muda, i ens demanen serveis veterinaris. És per aquesta raó que hem volgut fer aquest article per donar-vos alguns consells pràctics.

Com disminuir la pèrdua de pèl en gats i gossos

A continuació us detallem alguns petits consells per millorar de manera important la pèrdua de pèl en l’animal:

  • Cal raspallar-los més sovint. Amb passades curtes primer, de manera suau, i després a contrapèl amb un raspall adequat al seu tipus de pelatge.
    Si no tens molt clar quin material fer servir, pots consultar al nostre personal i t’aconsellaran sobre els nostres productes i serveis veterinaris.
  • Un bany (en el cas dels gossos) pot accelerar el procés. Aconsellem que es realitzi a la perruqueria, sobre tot en gossos amb presència de subpèl, ja que els professionals compten amb els estris adequats per a eliminar tot el pèl mort.
    A més disposen d’assecadors de gran potència i de xampús d’alta qualitat que s’adapten a cada tipus de pelatge.
  • Alimentació d’alta gamma. Una bona alimentació, i de qualitat, aportarà tots els nutrients necessaris per a mantenir la pell i el pèl en bones condicions.
  • Suplementació amb àcids grassos essencials. Aquesta pot ser per via oral o bé en pipetes. Ajuden a que la muda es faci de manera correcta.
    El pèl nou tindrà millor aspecte i la pell estarà més sana i sense seborrea.

Tenir una mascota comporta una actitud de total responsabilitat i respecte. Per aquest motiu, abans de comprar o adoptar un animal hem de tenir en compte diversos aspectes.

En conclusió, des de l’Hospital Veterinari, us recomanem que si la vostra mascota presenta picor, lesions a la pell, caspa, mala olor, zones sense pèl, etc, acudiu al vostre centre de serveis veterinaris.

La muda per sí mateixa no causa aquests símptomes i, per tant, podria estar patint una malaltia dermatològica o sistèmica.

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

Mi perro tiene Síndrome Vestibular

El síndrome vestibular es un conjunto de signos que se presentan a causa de una disfunción en el sistema vestibular, y que incluyen: ladeo de cabeza, nistagmo patológico, ataxia vestibular, alteración del reflejo vestíbulo-ocular y/o estrabismo posicional.

Leer más »