Joguines per a gossos al teu centre veterinari

centre veterinari

La conducta exploratòria natural dels cadells fa que busquin coses noves que fer, amb què jugar, i en ocasions fins a destrossar objectes que no sempre són les seves joguines. A això se li afegeix la necessitat d’alguns cadells de mossegar per alleujar les molèsties del canvi de dentició. Per aquest motiu, al teu centre veterinari t’ajudem a trobar les joguines indicades per a la cura del teu gos.

A més de justificar-los, hem de reconduir aquesta conducta perquè utilitzin les seves joguines, i que siguin adequats i assegurances. La seva tendència a agafar les sabatilles, roba interior o objectes personals de les seves guies, ens fa pensar que prefereixen objectes que li recordin a la seva família humana. Per tant, una recomanació molt senzilla seria que nosaltres toquem i juguem també amb les seves joguines perquè agafin la nostra olor, i els resulti més agradable.

Des d’Hospital Veterinari et recomanem mirar per la seva seguretat i triar joguines adequades, que no puguin destrossar fàcilment i sobretot que no puguin ingerir o sofrir accidents.

Hi ha marques de joguines que són més resistents, i que fins i tot es pot posar menjar en el seu interior o al voltant per fomentar el seu ús i entreteniment.

Tipus de joguines per a gossos

A continuació et detallem alguns de les joguines per a gossos disponibles al teu centre veterinari. Hem de tenir en compte que hi ha joguines amb funcionalitats diferents:

  • Joguines per interactuar amb les persones, com les pilotes, els frisbies, etc., que necessiten que algú ho llanci perquè sigui divertit.
  • Joguines per mossegar, com els ossos de pell premsada, de material de cautxú dur, etc., de manera que ho utilitzen ells solos sense l’ajuda de ningú.
  • Joguines de desenvolupament cognitiu; els hi ha per jugar solos, per exemple aquells que han de pensar com extreure el menjar que hem amagat dins, i fins i tot poden mossegar-ho mentrestant. Els entreté molt.
  • Joguines interactives, els hi ha de diversos nivells, que requereixen la participació del guia per ensenyar-los, però així i tot, empren molta energia pensant com resoldre’ls. Moltes vegades requereixen també l’entrenament previ del guia perquè pugui ensenyar correctament al gos, amb tècniques específiques.

Cura per a gossos al teu centre veterinari

Molta cura en no confondre les destrosses que puguin fer els gossos per avorriment o ansietat per separació. En ocasions pot semblar el mateix perquè trobem coses trencades quan es queda sol, però no té res a veure, ni l’origen que ho ocasiona ni el tractament. Si és el cas del vostre gos, heu de consultar amb el vostre centre veterinari especialista en etologia per arribar a un bon diagnòstic i poder pautar la solució adequada.

Les destrosses no deixen de ser símptomes de que alguna cosa està succeint en el nostre gos. No ho fan per per quedar-se sols. Consulta amb el teu veterinari etòleg de confiança.

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

¿Qué es el Parvovirus?

El parvovirus canino es una de las enfermedades más temidas y potencialmente mortales que afectan los perros, especialmente los cachorros. Este virus altamente contagioso afecta al sistema gastrointestinal de los animales, provocando síntomas graves que , sin tratamiento, pueden ser fatales en un alto porcentaje de casos.

Leer más »
desparasitación

Importància de la desparasitació

En el mundo del cuidado de nuestros peludos, la prevención siempre es mejor que el tratamiento. Una de las partes más cruciales de mantener a nuestros amigos de cuatro patas en buen estado de salud es la desparasitación.

Leer más »