Joguines per a gossos al teu centre veterinari

centre veterinari

La conducta exploratòria natural dels cadells fa que busquin coses noves que fer, amb què jugar, i en ocasions fins a destrossar objectes que no sempre són les seves joguines. A això se li afegeix la necessitat d’alguns cadells de mossegar per alleujar les molèsties del canvi de dentició. Per aquest motiu, al teu centre veterinari t’ajudem a trobar les joguines indicades per a la cura del teu gos.

A més de justificar-los, hem de reconduir aquesta conducta perquè utilitzin les seves joguines, i que siguin adequats i assegurances. La seva tendència a agafar les sabatilles, roba interior o objectes personals de les seves guies, ens fa pensar que prefereixen objectes que li recordin a la seva família humana. Per tant, una recomanació molt senzilla seria que nosaltres toquem i juguem també amb les seves joguines perquè agafin la nostra olor, i els resulti més agradable.

Des d’Hospital Veterinari et recomanem mirar per la seva seguretat i triar joguines adequades, que no puguin destrossar fàcilment i sobretot que no puguin ingerir o sofrir accidents.

Hi ha marques de joguines que són més resistents, i que fins i tot es pot posar menjar en el seu interior o al voltant per fomentar el seu ús i entreteniment.

Tipus de joguines per a gossos

A continuació et detallem alguns de les joguines per a gossos disponibles al teu centre veterinari. Hem de tenir en compte que hi ha joguines amb funcionalitats diferents:

  • Joguines per interactuar amb les persones, com les pilotes, els frisbies, etc., que necessiten que algú ho llanci perquè sigui divertit.
  • Joguines per mossegar, com els ossos de pell premsada, de material de cautxú dur, etc., de manera que ho utilitzen ells solos sense l’ajuda de ningú.
  • Joguines de desenvolupament cognitiu; els hi ha per jugar solos, per exemple aquells que han de pensar com extreure el menjar que hem amagat dins, i fins i tot poden mossegar-ho mentrestant. Els entreté molt.
  • Joguines interactives, els hi ha de diversos nivells, que requereixen la participació del guia per ensenyar-los, però així i tot, empren molta energia pensant com resoldre’ls. Moltes vegades requereixen també l’entrenament previ del guia perquè pugui ensenyar correctament al gos, amb tècniques específiques.

Cura per a gossos al teu centre veterinari

Molta cura en no confondre les destrosses que puguin fer els gossos per avorriment o ansietat per separació. En ocasions pot semblar el mateix perquè trobem coses trencades quan es queda sol, però no té res a veure, ni l’origen que ho ocasiona ni el tractament. Si és el cas del vostre gos, heu de consultar amb el vostre centre veterinari especialista en etologia per arribar a un bon diagnòstic i poder pautar la solució adequada.

Les destrosses no deixen de ser símptomes de que alguna cosa està succeint en el nostre gos. No ho fan per per quedar-se sols. Consulta amb el teu veterinari etòleg de confiança.

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

Mi perro tiene Síndrome Vestibular

El síndrome vestibular es un conjunto de signos que se presentan a causa de una disfunción en el sistema vestibular, y que incluyen: ladeo de cabeza, nistagmo patológico, ataxia vestibular, alteración del reflejo vestíbulo-ocular y/o estrabismo posicional.

Leer más »