Saps com has de protegir al teu gos del fred?

gos fred

Ara que tenim l’hivern aquí, creiem que és molt important parlar sobre com s’ha de protegir al teu gos del fred. Molta gent creu que amb el seu pelatge n’hi ha prou, d’altres creuen que el millor és abrigar-los….

De ben segur que si aquests dies has sortit a passejar pel carrer, t’has fixat en que molts gossos, ja siguin grans o petits, duen impermeables, abrics, caçadores, jerseis…Però és realment necessari? A continuació t’ho expliquem.

Els gossos estan preparats per aguantar el fred?

Sí, un gos majoritàriament, està preparat per viure a l’exterior durant tot l’any sense patir pel fred gràcies a la seva pell i pelatge.

Els gossos disposen d’una capa de grassa cutània amb pèls secundaris molt abundants durant l’hivern que els mantenen calents i un mantell més llarg a sobre que els hi aporta cert grau de permeabilitat i  evita que hi entri la pluja o la neu.

Més endavant explicarem com has de protegir al teu gos del fred segons la raça i el seu pelatge.

Això vol dir que protegir-lo amb un jersei és incorrecte?

No, però tot depèn del tipus de pelatge (i no tant de la mida) que tingui el teu gos i de la seva llar habitual. En general, qualsevol gos que estigui acostumat  a viure a l’exterior, no necessitarà anar abrigat.

Els gossos de raça petita amb el pel llarg o semi llarg, com poden ser el Yorkshire Terrier o el Bichon Maltès, curt però espès, com el Pastor Alemany o el Labrador, o pèl dur, com el Westie o el Scottish Terrier, no necessitaran abric.

És molt important no tallar-los-hi els cabells o rapar-los durant la tardor, ja que si ho fem, els deixem desprotegits de cara a l’hivern.

Els gossos petits no necessiten dur abric?

Com hem vist amb anterioritat, els gossos de raça petita o mitjana amb el pèl llarg o semi llarg, estan preparats per aguantar el fred, però això no vol dir que no necessitin un abric. Si aquests estan acostumats a viure dins d’una casa amb calefacció agrairan portar un jersei o un abric.

Quin tipus de gossos necessiten més protecció pel fred?

Els gossos que tinguin el pèl curt, siguin de raça miniatura o bé aquells que siguin molt petits o molt grans d’edat són els més sensibles al fred. Per tant, si aquests, a més estan acostumats a estar dins d’una casa amb calefacció, és recomanable protegir-los per tal de que no notin tant el fred.

Amb què he de tenir especial atenció?

 Durant l’hivern, si vols protegir al teu gos del fred,  has de tenir molta cura de:

  • Assecar-lo bé si s’han mullat.
  • Tenir les vacunes al dia.
  • Evitar els canvis bruscos de temperatura.
  • Una alimentació adequada.
  • No deixar que mengi neu o herba gelada, és molt perjudicial per el seu aparell digestiu.

Aquí hi podràs trobar més informació detallada sobre com cuidar al teu gos quan fa fred. A més durant l’hivern, és recomanable treure a passejar a la teva mascota durant el migdia o a les primeres hores de la tarda, d’aquesta manera evitarem exposar-los durant les hores de més fred.

Si tens qualsevol dubte, no dubtis en fer-nos una vista o bé en trucar-nos al 93 767 77 92.

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

¿Qué es el Parvovirus?

El parvovirus canino es una de las enfermedades más temidas y potencialmente mortales que afectan los perros, especialmente los cachorros. Este virus altamente contagioso afecta al sistema gastrointestinal de los animales, provocando síntomas graves que , sin tratamiento, pueden ser fatales en un alto porcentaje de casos.

Leer más »
desparasitación

Importància de la desparasitació

En el mundo del cuidado de nuestros peludos, la prevención siempre es mejor que el tratamiento. Una de las partes más cruciales de mantener a nuestros amigos de cuatro patas en buen estado de salud es la desparasitación.

Leer más »