Protecció paràsits externs per gats i gossos

Protecció paràsits

Protecció paràsits

Quin producte és el millor per protegir la meva mascota contra els paràsits externs? Hi ha nomes un producte que serveix per tot? Com sabem si funciona? Si li poso pipeta no el puc rentar? I si perd el collar? Puc posar-li la pipeta del gos al gat?

Sempre hem de fer una bona protecció contra les puces, paparres i el mosquit, que ja sabeu que poden transmetre algunes malalties com ara son la leishmaniosis, rickettsiosis, babesiosis, dirofilaria entre altres.

Al mercat hi ha molts tipus i marques de productes, la majoria diuen que actuen contra varis paràsits, però cal tenir en compte que en èpoques i en llocs  amb molta càrrega de paràsits és necessari combinar varis productes per tenir una alta protecció.

Hi ha diferents formats d’antiparasitaris: collars, pipetes i pastilles:

Protecció paràsits externs per al teu gos

proteccio parasits gossos

PIPETES: n’hi ha que actuen contra puces, contra paparres o contra els mosquits i n’hi ha que actuen contra tots aquests paràsits.

L’aplicació és mensual, excepte algunes marques que recomanen cada 3 setmanes per assegurar una bona cobertura contra el mosquit.

La pipeta, que es posa via tòpica, de vegades triga bastant en assecar-se, per tant si tens nens petits que tenen contacte amb el gos, cal vigilar que no el toquin doncs podrien ingerir de forma accidental el producte.

Si vols banyar al teu gos, s’haurà de fer dos dies abans o dos dies després d’aplicar la pipeta, perquè el producte sigui realment eficaç.

COLLARETS: també n’hi ha que actuen contra puces, contra paparres o contra els mosquits i n’hi ha que actuen contra tots aquests paràsits.

Actuen com a repel·lent, de manera que eviten que entrin en contacte amb l’animal.

Habitualment duren entre 6 i 8 mesos depenent de la marca comercial.

Els collarets van molt bé, excepte per als que son al·lèrgics o si tens varis gossos que interactuen molt entre ells, i de vegades es treuen el collar jugant i seria perillós si se l’empassen, ja que es podrien intoxicar.

Si es banyen molt amb el collaret posat, és convenient canviar un mes abans que la indicació del fabricant, per assegurar que no perdi l’eficàcia.

Consulteu al vostre veterinari abans d’aplicar cap producte

COMPRIMITS: son els més innovadors i tenen un efecte molt ràpid i això és molt important doncs evita en molts casos que el paràsit arribi a infectar a la nostra mascota i que pugui disseminar-se per on viu.

N’hi ha que actuen nomes contra les puces, i altres més complets contra puces i paparres al mateix temps.

Els comprimits son molt pràctics i es donen 1 vegada al mes o cada 3 mesos, depenen de la marca. El gran avantatge és que no cal esperar varis dies per rentar-los si els toca el bany, ja que l’efecte el fa des de dintre. Sempre s’ha de combinar amb un repel·lent del mosquit per evitar la transmissió de la leishmània.

Protecció paràsits externs per al teu gat

proteccio-parasits-externs

Mai hem d’aplicar un producte creat per a gossos en els gats! Alguns son altament tòxics per als gats!

Es important fer la protecció contra les puces i paparres, tot i que sigui un gat d’interior sense accés a l’exterior, ja que s’ha vist que fins i tot es poden infestar sense sortir de casa. Per exemple, es possible que nosaltres trepitgem ous de puça al terra de l’exterior, i de forma accidental els entrem a casa. Quan eclosionen, les puces aniran de seguida a picar a les nostres mascotes per alimentar-se. O si tenim altres animals com ara gossos, que sí que tenen accés a l’exterior, també poden fer de vehicle transmissor.

De la mateixa manera que ens passa amb gossos, els gats també poden agafar malalties a través de la picada de les puces i paparres, com ara son la Haemobartonella, per exemple.

També disposem dels formats collar, pipeta i pastilles i triarem un tipus o altre segons la particularitat de cada cas.

COLLARETS, les bones marques no fan olor que podria ser molest per al nostre gat, no pesen, i tenen un sistema de seguretat que es trenca en cas que quedin enganxats enlloc.

PIPETES, son d’aplicació via tòpica, darrere del coll de tal manera  que no puguin llepar-ho. Son d’aplicació mensual. Algunes marques tenen cobertura contra paràsits interns i externs al mateix temps.

COMPRIMITS, son d’actuació ràpida, i l’efecte dura tot un mes. Son comprimits palatables que facilita la seva administració.

Us recomanem que consulteu al vostre veterinari abans d’aplicar cap producte, per la seva seguretat i perquè us assessorarà quins productes son es més adequats per la vostra mascota.

Més articles que et poden interessar...

fisioterapia i rehabilitacio

Beneficis de la fisioteràpia i rehabilitació

La fisioteràpia i la rehabilitació per a mascotes s’ha convertit en un component crucial en el procés de recuperació després d’una lesió o cirurgia. Com en els éssers humans, aquestes teràpies poden millorar significativament la qualitat de vida de les mascotes, promovent una recuperació més ràpida i completa. Aquí examinem alguns dels beneficis que ofereixen aquests tractaments especialitzats.

Leer más »
parvovirus

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Leer más »
desparasitació

Importància de la desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Leer más »