Com saber si el meu gos té sobrepès

A l’Hospital Veterinari tractem el sobrepès de la teva mascota informa’t sobre els nostres serveis. 

L’obesitat canina és un dels problemes més freqüents a les clíniques i hospitals veterinaris. El diagnòstic d’obesitat és un dels diagnostics més senzills, però que requereix la implicació del propietari de la mascota. Aprofita’n les revisions periòdiques, el veterinari et dirà si el teu gos pateix o no sobrepès. Tanmateix, existeix un seguit de consells que et poden servir per a detectar si el teu gos té sobrepès.

Consells Hospital Veterinari sobrepès gossos

 

Com puc saber si el meu gos està bé de pes? A l’Hospital Veterinari Santa Susanna t’ajudem a saber-ho. Primer, ens hem de fixar en la condició corporal de cada individu. Això es pot fer de varies formes que expliquem a continuació:

  • Per una banda, t’has de fixar en la silueta del gos tant vist des de dalt per veure si hi ha “cintura”, com vist de costat per veure si li penja la panxa –adjuntem un dibuix molt fàcil d’entendre per classificar la condició corporal–.

gos amb sobrepes hospital veterinari

  • En segon lloc, els gossos que tenen el cabell llarg els hi hem de palpar els ossos del maluc i de les costelles per saber si es noten i en quina mesura. Si fem un massatge al costat per intentar palpar les costelles, hem de poder notar-les una mica sense apretar gaire. Per contra, si hem d’enfonsar molt la mà indicarà que hi ha una capa de greix i, per tant, el gos pateix sobrepès.

   Fixa’t en la següent foto de l’Hospital Veterinari:

hospital veterinari sobrepes

 

  • Si veus que la teva mascota té l’abdomen arrodonit, pot ser un clar indicador del sobrepès en les mascotes. Això és degut a l’acumulació de líquids en el seu cos i costelles. D’aquesta forma els osos no es notaran en el tacte.

Els efectes del sobre pes en animals poden esdevenir els mateixos que els humans. El gos podria patir problemes de osteoartritis, displàsia de maluc, intolerància a l’exercici, major perills en procesos anestèsics, dermatopaties, diabetis, problemes cardíacs i major predisposició al desenvolupament de cert tipus de càncer. Si creus que el teu gos compleix una d’aquestes característiques, hauràs de prendre mesures i començar amb una alimentació apropiada per reduir el pes i un augment d’activitat física.

El pes no és el més important en la reducció de greix

El pes no és el més rellevant en quant a la cura de l’animal. Pesa més un centímetre cúbic de múscul que un de greix. El pes no determinar l’obesitat de l’animal ja que uns quilos poden ser de múscul i no de greix.

Llavors, tot i que el pes és important, hem de basar-nos no només en ell sinó també en la forma, per això ens serveix l’esquema abans descrit.

El teu veterinari expert de confiança t’ajudarà a decidir quina és la millor dieta i dosis de manteniment per al teu gos, per tal d’evitar possibles malalties o empitjorament per sobrepès.

 

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Leer más »
desparasitació

Importància de la desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Leer más »