Dermatologia

El nostre servei de dermatologia veterinària està dedicat a diagnosticar i tractar les malalties de la pell, les orelles i el pèl dels vostres estimats animals de companyia. Com a part del nostre compromís amb la salut i el benestar dels animals, treballem de prop amb vosaltres per abordar les preocupacions dermatològiques i millorar la qualitat de vida dels vostres peluts.

Què més saber del servei de Dermatologia?

Les malalties dermatològiques poden manifestar-se de diverses formes, com ara picor, enrogiment, descamació, pèrdua de pèl o lesions cutànies. El nostre equip veterinari especialitzat en dermatologia està altament qualificat per realitzar una avaluació completa de la pell i les orelles del vostre animal per determinar el diagnòstic precís.

Un cop s’hagi establert el diagnòstic, treballarem amb vosaltres per desenvolupar un pla de tractament individualitzat. Això pot incloure teràpies tòpiques, canvis dietètics, suplements nutricionals o medicaments específics per abordar la causa subjacent de la malaltia dermatològica. També us proporcionarem assessorament i recomanacions per al maneig adequat de la pell i els problemes associats. A més de diagnosticar i tractar les malalties dermatològiques, també us oferim assessorament preventiu per mantenir la pell i el pèl dels vostres animals sans. Us orientarem sobre la higiene adequada, els productes de cura de la pell i les rutines de bany per mantenir la pell saludable i prevenir problemes futurs.

Com a servei de dermatologia veterinària, comptem amb tecnologia avançada per a realitzar proves i procediments diagnòstics, com ara raspats de pell, citologies o biòpsies, per obtenir informació precisa i garantir un diagnòstic complet.

Si observeu algun problema de pell, picor persistent, lesions o altres signes de problemes dermatològics en el vostre animal, us animem a contactar amb nosaltres. Estarem encantats d’avaluar la situació i treballar conjuntament per proporcionar el millor tractament i atenció dermatològica per al vostre estimat pelut.

Què realitzem a l'Hospital Veterinari Santa Susanna?

Al·lèrgies de la pell

Les al·lèrgies de la pell en animals poden ser causades per diversos factors, com ara al·lèrgens ambientals, aliments, picades d’insectes o substàncies químiques. Les reaccions al·lèrgiques poden manifestar-se com a picor intensa, inflor, erupcions cutànies, pèrdua de pèl o infeccions recurrents de la pell. La nostra tasca és identificar l’al·lèrgen responsable i desenvolupar un pla de tractament personalitzat.

Mitjançant proves al·lèrgiques, com ara les proves cutànies o les anàlisis de sang específiques, podem determinar quins al·lèrgens estan desencadenant les reaccions al·lèrgiques en el vostre animal. Aquesta informació ens permetrà establir un pla de tractament individualitzat que pot incloure canvis dietètics, teràpies tòpiques, suplements nutricionals o immunoteràpia al·lèrgica.

Paràsits com puces, garrapates

Les puces i les garrapates són paràsits comuns que poden causar molèsties, picor i problemes de salut en els animals. Les puces poden provocar reaccions al·lèrgiques, irritació cutània, pèrdua de pèl i infeccions de la pell. Les garrapates, d’altra banda, poden transmetre malalties greus com la malària malaltia de Lyme.

Disposem de productes antiparasitaris de qualitat que són segurs per als vostres animals i eficaços per eliminar i controlar les puces i les garrapates. També us oferim consells sobre la neteja de l’entorn, ja que els paràsits poden viure en les llits dels animals, els mobles i altres àrees de la vostra llar. Treballem amb vosaltres per desenvolupar un pla de control de paràsits adaptat a les necessitats específiques del vostre animal i del vostre entorn.

Pèrdua de pèl

La pèrdua de pèl en els animals pot tenir diverses causes, incloent-hi problemes dermatològics, al·lèrgies, paràsits, desequilibris hormonals, estrès o malalties sistèmiques. És important determinar la causa subjacent de la pèrdua de pèl perquè puguem desenvolupar un pla de tractament adequat.

Mitjançant un examen exhaustiu de l’animal i, si és necessari, proves addicionals com ara anàlisis de sang, raspalls de pell o biòpsies, podem ajudar a identificar les causes de la pèrdua de pèl. Això ens permetrà desenvolupar un pla de tractament personalitzat que pot incloure canvis en la dieta, tractaments tòpics, suplements nutricionals o medicaments específics per abordar el problema.