Traumatologia

El nostre servei de traumatologia està dedicat a proporcionar una atenció especialitzada i de qualitat als animals que han patit lesions o traumatismes. Comptem amb un equip veterinari altament qualificat i amb experiència en el tractament de lesions òssies, articulacions i teixits tous causats per accidents, caigudes o altres tipus de traumatismes.

Què més saber del servei de traumatologia?

Quan el vostre animal pateix una lesió traumàtica, és crucial buscar atenció veterinària immediata per avaluar l’abast de les lesions i desenvolupar un pla de tractament adequat. Realitzem un examen complet per identificar les lesions utilitzant tecnologies avançades.

El nostre equip veterinari treballa en estreta col·laboració amb vosaltres per explicar-vos els resultats dels exàmens i desenvolupar un pla de tractament personalitzat per al vostre animal. Utilitzem tècniques quirúrgiques avançades per a la reparació d’osos, articulacions i teixits tous, si és necessari. En els casos en què la cirurgia no sigui necessària, oferim altres opcions de tractament com ara fisioteràpia, teràpia amb làser o medicació.

La nostra prioritat és garantir el benestar i la recuperació del vostre animal després d’un traumatisme. Proporcionem una atenció postoperatori dedicada i seguiment regular per assegurar-nos que l’animal estigui progressant adequadament i que es recuperi de manera òptima. També us donem suport amb consells sobre cura de ferides, teràpia física i control del dolor durant el procés de recuperació.

Entenem que presenciar una lesió o un traumatisme en el vostre animal pot ser estressant i preocupant. Estem aquí per proporcionar-vos suport i tranquil·litat durant tot el procés. Contacteu amb nosaltres avui mateix per a més informació sobre el nostre servei de traumatologia i per a concertar una visita.

Què realitzem a l'Hospital Veterinari Santa Susanna?

Luxacions i fractures

Quan un animal pateix una luxació o fractura, és essencial buscar atenció veterinària immediata. Les luxacions són la pèrdua de contacte normal entre les superfícies articulars, mentre que les fractures són trencaments en els ossos. Realitzem una avaluació exhaustiva de l’extensió de la lesió utilitzant tecnologies avançades com ara radiografies o tomografies computaritzades per obtenir una imatge clara de l’òs o l’articulació afectada.

El nostre equip desenvolupa un pla de tractament individualitzat basat en les necessitats específiques del vostre animal. Aquest pla pot incloure tècniques quirúrgiques avançades com ara reducció i estabilització interna o externa, utilitzant implants com a plaques, claus o agulles per corregir la luxació o fractures. En alguns casos, es pot requerir una intervenció ortopèdica més complexa, com ara la cirurgia reconstructiva.

Ruptura de lligaments creuats

El nostre servei de ruptura de lligaments creuats està dedicat a tractar una lesió comuna i dolorosa en les articulacions dels animals de companyia. Les ruptures dels lligaments creuats, que connecten la tibia i el fèmur, poden ocórrer a causa de moviments bruscos, activitats intensives o simplement degut a factors genètics.

En molts casos de ruptura de lligament creuat, es recomana la cirurgia com a tractament principal. Disposem d’un equip veterinari especialitzat en tècniques quirúrgiques avançades com ara la cirurgia de reconstrucció del lligament, com ara la tècnica de TPLO (osteotomia de plat), la tècnica de TTA (avancament tibial) o altres opcions de cirurgia de lligament creuat modificades.

Coixera

El nostre servei de coixera està dissenyat per ajudar a diagnosticar i tractar les condicions que causen la coixera en els animals de companyia. La coixera pot ser un símptoma d’una àmplia gamma de problemes, incloent lesions musculoesquelètiques, malalties articulars, problemes neurologics o altres factors que afecten la mobilitat.

Quan el vostre animal presenta coixera, és important buscar atenció veterinària per identificar l’origen del problema i desenvolupar un pla de tractament adequat. Realitzem un examen minuciós de l’animal, avaluant la seva marxa, l’estructura òssia, l’articulació afectada i utilitzant tecnologies d’imatge com ara radiografies, ressonància magnètica (RMN) o ecografies per obtenir una millor comprensió de la condició.