Com tractar els animals en verbenes

Com tratar los animales en época de verbenas

Animals en verbenes

L’entrada de l’estiu és una època dolenta per a la majoria de les nostres mascotes. La festa de Sant Joan i l’entrada a l’època de festes majors, se celebren usualment al so dels petards.

Tot i que els humans vam celebrar l’entrada de l’estiu amb excessos de sorolls, als animals no els agrada gens. A ells els agrada experimentar un equilibri sa i tranquil dels moments. Per això, moltes de les nostres mascotes pateixen durant aquesta temporada. Tant gossos com gats expressen amb el seu llenguatge corporal, el rebuig general als forts sorolls a través de la por i l’estrès general.

La nit de Sant Joan és el punt àlgid pel que fa a llançar petards encara que en realitat l’animal conviurà durant algunes setmanes amb aquests sons als quals probablement no estigui acostumat i que poden provocar en ell comportaments poc habituals per als quals cal estar preparats.

És important preparar els nostres animals

És important ser un amo responsable i preparar els nostres animals abans que a la zona comencin a llançar-petards i coets. Recorda que són centenars els animals que escapen presa del pànic i es perden. Per desgràcia, no tots són trobats: poden resultar ferits, atropellats a causa de la desorientació, etc.

A més, recorda també que el seu sentit és molt més sensible que el nostre, pel que el nivell de so per a ells és molt més gran, i podrien arribar a patir problemes de timpà.

Si es tracta d’un cadell és molt millor per a educar-lo des del principi perquè perdi la por. Primerament, com a propietari has d’estar centrat emocionalment, segur i equilibrat. Segon, no has de mostrar afectat pel soroll, com si no passés res, no ho toquis ni ho acariciïs, res que signifiqui protecció. D’altra banda, cal premiar la seva fortalesa, la seva capacitat de resoldre i de gestionar les seves pors. Si despertem la seva alerta, podríem induir-lo a actituds negatives cap al soroll; que a més depèn de com, fins i tot, podria agreujar-se amb el temps.

En resum, aïlla l’animal del soroll el màxim possible per evitar-li qualsevol trauma i actua de forma natural. En el cas que l’animal es vegi afectat, porta’l a l’Hospital Veterinari perquè necessitarà ajuda professional per superar el problema.

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

El meu gos té Síndrome Vestibular

La síndrome vestibular és un conjunt de signes que es presenten a causa d’una disfunció en el sistema vestibular, i que inclouen: ladeo de cap, nistagme patològic, atàxia vestibular, alteració del reflex vestíbul-ocular i/o estrabisme posicional.

Leer más »