Viatjar amb animals

consejos para viajar con animales

Viatjar amb mascotes, principalment gossos, cada vegada és més habitual. En altres països d’Europa és una cosa normalitzada, però aquí, comença a ser-ho just ara. Cada vegada els hotels són més conscients del volum de famílies amb mascotes i de la necessitat de treure partit d’aquesta situació per a les seves necessitats i, per tant, als seus plans d’oci. Els propietaris de pisos i apartaments de lloguer també comencen ja a veure amb bons ulls la presència de petits animals en les seves propietats.

Abans que emprengui qualsevol viatge, li recomanem que identifiqui a la seva mascota amb un microxip, perquè és obligatori a la Unió Europea, i que porti en tot moment la cartilla de vacunacions posada al dia i el passaport internacional que li podem gestionar des de l’Hospital Veterinari. A més, l’animal ha d’anar desparasitat i portar un placa al collar amb les dades de contacte. La majoria de les companyies aèries exigeixen la presentació del passaport internacional actualitzat abans de l’embarcament. Aquests documents són imprescindibles, però abans de viatjar a l’estranger, el primer que has de fer és informar-te al web de l’ambaixada del país al qual viatjarà de la seva política sobre l’entrada de mascotes perquè no en tots els països de la Unió Europea és igual.

Consells per viatjar amb animals

En el cas que el viatge sigui en cotxe, s’ha de tenir en compte:

  • Els sistemes de seguretat: arnés o cinturó, “transportin” o separador/xarxa si va al portamaletes (sempre que sigui obert!), els animals no poden anar lliures dintre del cotxe.
  • No donar-li menjar abans de començar el viatge.
  • Fer parades perquè passegi, faci les necessitats i pugui beure.
  • No el deixem mai sol i tancat a dins del cotxe (risc de cop de calor!).
  • Si es mareja hi ha medicació específica (consultar veterinari).

En relació als hotels, en el cas d’Espanya, cada vegada hi ha més que animals de companyia a les habitacions encara que normalment té un cost extra en forma de suplement. En altres països com Alemanya, Suïssa, França, Itàlia… és molt normal trobar habitacions per a estar amb els nostres estimats acompanyants. Per resoldre qualsevol dubte i per evitar sorpreses, sempre és millor resoldre tots els dubtes per telèfon. Molts hostalers, sobretot empreses familiars, no volen publicitar que accepten gossos o altres animals per por d’haver, alhora, moltes habitacions ocupades amb animals i que pugui acabar en una simfonia de lladrucs res apreciable per a la resta de clients.

Si estàs preparant un viatge amb els teus animals, vine a l’Hospital Veterinari i li posarem les vacunes necessàries i li tramitarem el passaport que necessiten per viatjar.

 

 

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Leer más »
desparasitació

Importància de la desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Leer más »