desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Paràsits externs i interns

Els paràsits externs, incloent-hi puces i paparres, no només causen malestar i reaccions al·lèrgiques en les nostres mascotes, sinó que també poden ser portadors de malalties greus. D’altra banda, els paràsits interns, com els cucs intestinals, poden provocar problemes que van des de malnutrició fins a malalties potencialment mortals si no es tracten.

La desparasitació

La desparasitació implica l’ús de productes específics destinats a eliminar aquests paràsits i prevenir la seva aparició:

  • Pipetes tòpiques i collarets antiparasitaris són eficaços contra puces i paparres, oferint una protecció de llarga durada.
  • Píndoles o comprimits orals, així com injeccions administrades pel veterinari, són crucials per controlar els paràsits interns.

Cada producte té la seva funció específica i ha de ser seleccionat amb cura, basant-se en les necessitats particulars de cada animal.

Com triar el producte adequat?

Sempre consulteu amb el vostre veterinari abans de triar un producte antiparasitari. És vital utilitzar productes específics per a cada espècie, ja que el que és segur per a un gos pot ser perillós per a un gat, i viceversa.

Cada quant he de desparasitar al meu pelut?

Establir una rutina de desparasitació des de les primeres etapes de la vida de la mascota i mantenir un calendari regular és fonamental. Els intervals de desparasitació varien depenent de diversos factors, incloent-hi l’edat, l’estil de vida i l’entorn residencial de la mascota.

És per això que…

La desparasitació regular és imprescindible pel manteniment de la salut i el benestar dels nostres amics. Amb l’orientació adequada i els productes correctes, podem protegir-los eficaçment contra aquests enemics invisibles

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Leer más »