eruga

Amb l’arribada de les altes temperatures, una amenaça per a la salut dels nostres animals de companyia són les erugues de la processionària del pi.

Què són les erugues de la processionària?

Les erugues de la processionària del pi són conegudes pel seu comportament de desplaçarse en llargues files. Habitualment es troben en els pins durant les primeres fases de la seva vida.

Per què són perilloses pels peluts?

El risc més gran d’aquestes erugues prové dels seus pèls urticants, que poden causar reaccions al·lèrgiques intenses.
En els animals, especialment en els gossos, el contacte pot provocar inflamació greu, irritació de la pell, problemes respiratoris, i en casos extrems, la mort.

Com prevenir l’exposició?

Evitar el contacte és essencial. Durant la temporada de les processionàries, limita l’accés dels teus animals a zones amb pins.
Mantingues una vigilància activa durant els passejos, evitant que el teu pelut explori zones on puguin haver-hi erugues o els seus nius.

Què fer en cas de contacte?

Si sospites que la teva mascota ha tingut contacte amb aquestes erugues, és vital buscar atenció veterinària immediatament.

És per això que…

Les erugues de la processionària representen un perill real per a les nostres mascotes durant els mesos més càlids. La prevenció i una resposta ràpida en cas de contacte són clau per protegir la salut dels nostres animals de companyia i la nostra.

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Leer más »
desparasitació

Importància de la desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Leer más »