parvovirus

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní (CPV) és un virus resistent que ataca ràpidament les cèl·lules de divisió ràpida, com les que recobreixen el tracte gastrointestinal, així com les cèl·lules del sistema immunitari.

Quins símptomes té?

Els símptomes del parvovirus poden incloure:

  • Vòmits intensos
  • Diarrea severa, sovint amb sang
  • Febre o temperatura corporal baixa
  • Letargia
  • Pèrdua d’apetit
  • Deshidratació

Si observeu qualsevol d’aquests símptomes en el vostre gos, és vital buscar atenció veterinària immediatament.

Com puc prevenir-lo?

La millor defensa contra el parvovirus és la vacunació. Els cadells haurien de rebre la seva primera vacuna entre les 6 i 8 setmanes d’edat, amb dosis de seguiment cada 3-4 setmanes fins que tinguin almenys setze setmanes d’edat. També és important evitar l’exposició a llocs altament transitats per gossos fins que s’hagin completat les vacunacions.

Com es propaga el Parvovirus? 

El parvovirus es propaga per contacte directe amb gossos infectats o amb les seves femtes.

Quin és el seu tractament?

El tractament del parvovirus se centra a donar suport al gos mentre el seu cos lluita contra el virus. Això pot incloure hospitalització, fluids intravenosos per prevenir la deshidratació, medicaments per controlar els vòmits i la diarrea, i antibiòtics per prevenir infeccions bacterianes secundàries. Amb tractament, molts gossos poden recuperar-se, però la clau és l’actuació ràpida.

És per això que…

El parvovirus caní és una malaltia devastadora que pot ser previnguda eficaçment amb la vacunació adequada i la cura preventiva. Com a tutors, la nostra responsabilitat és protegir els nostres amics peluts a través de la prevenció proactiva i estar atents als signes de malaltia per actuar ràpidament si és necessari.

Més articles que et poden interessar...

desparasitació

Importància de la desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Leer más »