El llenguatge caní i la comunicació amb el teu gos

llenguatje cani hospital veterinari santa susanna

Quant menys entenguis aquest llenguatge, menys t’entén el teu gos

Llenguatge caní per l’Hospital Veterinari Santa Susanna

Aaaaiii … si el meu gos parlés ….! Segur que has pensat això més d’una vegada. Seria genial que el teu gos et pogués dir el que pensa i el que li passa, veritat? Cada vegada que té por, quan no li agrada alguna cosa, quan vol passar-s’ho bé, etc. O saber per què es comporta de determinada manera en un moment donat, per què borda, etc.

És reconegut per part de tots que el nostre llenguatge i el dels gossos és diferent. Per això, els gossos fan autèntiques meravelles per poder entendre’ns, adaptar-se a nosaltres i agradar-nos. Són veritables experts en interpretar l’expressió corporal humana per saber què els estem dient.

Fem nosaltres el mateix esforç per entendre’ls a ells? O simplement ens limitem a donar-los ordres i ja està? Després de tantíssims anys de domesticació del gos (més de 40.000 anys), potser ja va sent hora de fer alguna cosa per entendre’ls millor, no creus?

Si aprens una mica sobre el llenguatge caní, facilitaràs la comunicació amb el teu gos, milloraràs l’adaptació i el vincle amb el teu amic i company d’aventures.

gos-hospital-veterinari

Conèixer bé el seu “idioma” no és tan difícil ja que els gossos es comuniquen entre ells d’una manera molt més senzilla que els humans. El més curiós és que, que per el teu gos, tu ets un altre gos, amb tu es comunica de la mateixa manera, i inclús creu que tu també “parles” el seu idioma. Sempre està intentant detectar el seu idioma en tot el que fas amb ell. Quant menys entenguis aquest llenguatge, menys t’entén el teu gos, a la vegada que entendre’l o no depèn dels teus coneixements de la seva manera d’expressar-se. No saber interpretar bé l’actitud del teu gos pot donar lloc a molts problemes.

Per la vital importància que té per la vostra relació us proposem que no us perdeu la xerrada informativa sobre el Llenguatge caní que tindrà lloc el proper 22 d’octubre en el nostre Hospital Veterinari de Santa Susanna.


 

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

El meu gos té Síndrome Vestibular

La síndrome vestibular és un conjunt de signes que es presenten a causa d’una disfunció en el sistema vestibular, i que inclouen: ladeo de cap, nistagme patològic, atàxia vestibular, alteració del reflex vestíbul-ocular i/o estrabisme posicional.

Leer más »