El llenguatge caní i la comunicació amb el teu gos

llenguatje cani hospital veterinari santa susanna

Quant menys entenguis aquest llenguatge, menys t’entén el teu gos

Llenguatge caní per l’Hospital Veterinari Santa Susanna

Aaaaiii … si el meu gos parlés ….! Segur que has pensat això més d’una vegada. Seria genial que el teu gos et pogués dir el que pensa i el que li passa, veritat? Cada vegada que té por, quan no li agrada alguna cosa, quan vol passar-s’ho bé, etc. O saber per què es comporta de determinada manera en un moment donat, per què borda, etc.

És reconegut per part de tots que el nostre llenguatge i el dels gossos és diferent. Per això, els gossos fan autèntiques meravelles per poder entendre’ns, adaptar-se a nosaltres i agradar-nos. Són veritables experts en interpretar l’expressió corporal humana per saber què els estem dient.

Fem nosaltres el mateix esforç per entendre’ls a ells? O simplement ens limitem a donar-los ordres i ja està? Després de tantíssims anys de domesticació del gos (més de 40.000 anys), potser ja va sent hora de fer alguna cosa per entendre’ls millor, no creus?

Si aprens una mica sobre el llenguatge caní, facilitaràs la comunicació amb el teu gos, milloraràs l’adaptació i el vincle amb el teu amic i company d’aventures.

gos-hospital-veterinari

Conèixer bé el seu “idioma” no és tan difícil ja que els gossos es comuniquen entre ells d’una manera molt més senzilla que els humans. El més curiós és que, que per el teu gos, tu ets un altre gos, amb tu es comunica de la mateixa manera, i inclús creu que tu també “parles” el seu idioma. Sempre està intentant detectar el seu idioma en tot el que fas amb ell. Quant menys entenguis aquest llenguatge, menys t’entén el teu gos, a la vegada que entendre’l o no depèn dels teus coneixements de la seva manera d’expressar-se. No saber interpretar bé l’actitud del teu gos pot donar lloc a molts problemes.

Per la vital importància que té per la vostra relació us proposem que no us perdeu la xerrada informativa sobre el Llenguatge caní que tindrà lloc el proper 22 d’octubre en el nostre Hospital Veterinari de Santa Susanna.


 

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Leer más »
desparasitació

Importància de la desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Leer más »