Covid-19 en gossos: conseqüències del confinament

trastornos-separacion

Covid-19 en gossos: Trastorns per separació

Sabeu que els vostres petits poden patir trastorns per separació quan acabi el confinament? Voleu saber com evitar-ho?

Cuidar la salut mental dels gossos és molt important, i està a les teves mans.
Ara que passem més temps a casa, els gossos estan acostumant-se a estar sempre acompanyats, tenen 24h d’atenció, d’estímul social, lúdic, alimentari…. Per altra banda disminueix la inseguretat i la por, perquè estan amb la seva figura base i de referència.
Des del punt de vista de la majoria dels gossos és ideal… Però la nostra realitat és que aviat tornarem a poc a poc als nostres horaris de sempre, la feina, a estar menys temps a casa, etc. I els gossos podrien desenvolupar algun trastorn de la separació. Alguns gossos ho manifestaran fent destrosses, vocalitzant, o senzillament no menjant mentre estan sols, perquè de sobte no tindran el seu confort, la figura que els dóna seguretat, i podrien tornar les pors i falta d’enriquiment ambiental i de l’entorn.

En el proper post, la nostra veterinària Carmen, especialista en etologia, explicarà QUÈ FER i QUÈ NO FER per reduir el risc de patir trastorns per separació. Estigueu atents i etiqueteu a qui creieu que li pot resultar interessant.

Com afecta la quarantena per Covid-19 als nostres gossos?

A les nostres mascotes, aquest estat de quarantena, pot afectar directament i provocar trastorns per separació que es manifestaran quan tot torni a la normalitat.

Per tal de minimitzar aquest impacte als nostres gossos, hem d’intentar evitar el contacte repetit per evitar la dependència, per exemple deixant al gos alguna estona jugar o descansar sol a altra habitació, si ens segueix a tot arreu és millor ignorar la demanda d’atenció i quan estiguin tranquils i sols llavors fer-los cas, parlant amb un to de veu agradable, o fins i tot acariciant (no cal sobreexcitar); tancar portes si canviem d‘estança a la casa per fer barreres visuals, mantenir els seus horaris de menjar i no a demanda, etc.

És molt saludable igualment jugar amb ells a estones, practicar alguna habilitat amb reforç positiu per exemple (seu, quiet, tomba, xoca la mà, deixa, salta….), però també deixant que juguin sols, com fent jocs de cerca amb l’olfacte (estimulació cognitiva i sensorial), o amb joguines tipus Kong, etc. Fins i tot els podem fer gelats amb el seu pinso…

 

Així doncs, des de l’Hospital Veterinari Santa Susanna recomanem que sigueu conscients de com pot afectar la quarantena per Covid-19 a les vostres mascotes i seguiu els nostres consells per reduir el risc de patir aquests trastorns per separació.

 

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

El meu gos té Síndrome Vestibular

La síndrome vestibular és un conjunt de signes que es presenten a causa d’una disfunció en el sistema vestibular, i que inclouen: ladeo de cap, nistagme patològic, atàxia vestibular, alteració del reflex vestíbul-ocular i/o estrabisme posicional.

Leer más »