Coses que has de saber abans de comprar un animal

centre veterinari

Si estàs pensant en adquirir un animal com a mascota, t’has d’informar prèviament i deixar-te aconsellar per el teu Centre Veterinari. Tant si vols un gos com un gat o qualsevol altre mascota, has de conèixer abans les necessitats de cada tipus d’animal per aconseguir que us adapteu mútuament el millor possible.

Així que abans de comprar o adoptar-ne un, no ho dubtis i vine al Centre Veterinari i t’aconsellarem de quina mascota és la que millor s’adapta a les teves necessitats.

A continuació detallarem les característiques principals dels gossos, gats i dels animals exòtics.

Gossos:

Si estàs pensant en adoptar o comprar un gos, t’has d’informar del tipus de necessitat que té, tant per el seu físic, com per la tendència de la seva conducta. Per exemple, si t’agraden els gossos de pèl llarg, abans has de saber que aquests,  necessiten més cures alhora del pentinat, el manteniment i la perruqueria, en canvi, els gossos de pèl curts són més fàcils de mantenir.

Un altre exemple és la mida del gos, per saber si necessiten molta activitat física o espais grans o de terreny, o si en general són gossos d’estar per a casa o  “falders”.

La raça és un detall a tenir en compte, o creuaments de races concretes amb aparences físiques específiques. Per una part, per si hi ha algun aspecte físic que limiti la seva capacitat física a l’hora de fer exercici o bé per la tendència a mostrar un tipus de caràcter o altre, n’hi ha de més tranquils, altres que borden més i nerviosos, altres solen ser territorials o de guarda…etc.

Això no vol dir que només l’aspecte físic o la raça els defineixi com són, ja que influeixen molts punts en el seu caràcter (genètic, socialització, tractament des de cadells, educació, ambient, etc..), però en general podem fer-nos una idea de les tendències, per els anys d’experiència tractant amb ells.

Per exemple , no hem d’adquirir un bull dog perquè ens acompanyi a fer running ( la seva capacitat física i respiratòria és molt limitada), o un Pastor Belga perquè visqui en un pis amb persones grans amb molt poca activitat (en general són races molt actives i nervioses per el que necessiten certa activitat física i mental constant).

Per tant, no dubtis en demanar consell al Centre Veterinari, segons les teves experiències i circumstàncies.  

Gats:

El gat és un animal, molt especial, necessita molta estabilitat i un territori molt ben definit.
L’avantatge que presenten els gats és que no necessiten sortir a passejar i per tant s’estan convertint en la mascota del futur. Així que si no tens temps de passejar a un gos, potser la millor opció és tenir un gat- Però  no hem d’oblidar que també tenen les seves necessitats.

I més encara si tens ja un gat i desitges introduir-ne un de nou, has de demanar consell de com fer-ho correctament per tal d’evitar conflictes o problemes d’adaptació importants.

Altres mascotes:

Per petits que siguin, també necessiten revisions veterinàries, amb el Centre Veterinari especialitzat en animals exòtics. D’aquesta manera ens assegurarem que les condicions de tractament són les adequades per prevenir possibles problemes. Per exemple, els conills també s’han de revisar periòdicament i vacunar.

Has de tenir en compte que la mida que pugui adquirir quan són adults, i assegurar que tot i així puguis cobrir les teves necessitats.

Per exemple, les iguanes poden arribar a tenir una mida considerable, i arribar un moment que hagis de canviar el terrari per un més gran. El mateix passa amb les tortugues
d’aigua, també creixen i requereixen espais més grans, canviar l’aigua sovint..etc.  

O inclús els porquets vietnamites, que s’han posat recentment de moda, i quan es fan grans no caben a casa. Necessiten un jardí per gratar i cobrir part de les seves necessitats de comportament, per exemple.

Així que  no ho dubtis, si estàs pensant  en adquirir una mascota consulta amb el teu centre veterinari de confiança. A més, també t’informarem sobre consells per millorar la comunicació amb la teva mascota.

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Leer más »
desparasitació

Importància de la desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Leer más »