Síndrome vestibular

Què és el Síndrome Vestibular?

La síndrome vestibular és un conjunt de signes que es presenten a causa d’una disfunció en el sistema vestibular, i que inclouen: ladeo de cap, nistagme patològic, atàxia vestibular, alteració del reflex vestíbul-ocular i/o estrabisme posicional. I aquests signes poden presentar-se sols o associats a altres alteracions neurològiques i/o sistèmiques.

Quins són els signes més comuns de la Síndrome Vestibular?

  • Ladeo de cap causat per pèrdua de to muscular de la zona cervical cap al costat de la lesió. (excepte a la síndrome vestibular paradoxal) .
  • Augment del to muscular a les extremitats contralaterals al ladeo del cap.
  • Nistagme patològic si hi ha lesió unilateral del sistema vestibular. La fase ràpida serà oposada al costat de la lesió (excepte al paradoxal), i pot ser vertical, horitzontal o rotatori.
  • Atàxia vestibular que es caracteritza per una tendència a caure i/o desviar-se amb una marxa en cercles estrets cap al costat de la lesió.
  • Disminució o absència del reflex vestíbul-ocular en girar el cap cap al costat de la lesió.
  • Estrabisme posicional, que s’observa en estendre el cap i el coll dorsalment. Serà ipsilateral a la lesió (excepte al paradoxal).

I, quin és el diagnòstic?

El diagnòstic es basarà, sempre, en la història clínica, un examen otoscòpic, analítiques sanguínies i hormonals, radiografies, TAC, ressonància magnètica, i/o anàlisi del líquid cefaloraquidi (LCR). Així, doncs, serà sempre el veterinari del cas qui pugui definir el diagnòstic i no un altre que no conegui el cas i les seves particularitats.

Quin és el tractament de la Síndrome Vestibular?

El tractament sempre serà en funció de la seva causa. Per aquest motiu, és fonamental acudir al teu veterinari i que sigui aquest qui decideixi quin tractament es recomana seguir segons la causa, l’estat del pacient i la seva evolució.  

La nostra recomanació…

A l’Hospital Veterinari Santa Susanna disposem de diferents marques de malt per a gats, les que sota la nostra experiència funcionen millor. Si tens dubtes pots parlar amb el nostre personal i t’ajudaran encantats a triar la que respongui més a les necessitats del teu pelut. Si sospites que el teu gat vomita molt sovint, no dubtis a contactar-nos i agendar una visita amb el nostre equip.

Més articles que et poden interessar...

parvovirus

Què és el Parvovirus?

El parvovirus caní és una de les malalties més temudes i potencialment mortals que afecten els gossos, especialment els cadells. Aquest virus altament contagiós afecta el sistema gastrointestinal dels animals, provocant símptomes greus que, sense tractament, poden ser fatals en un alt percentatge de casos.

Leer más »
desparasitació

Importància de la desparasitació

En el món de la cura dels nostres peluts, la prevenció sempre és millor que la cura. Una de les parts més crucials de mantenir als nostres amics de quatre potes en bon estat de salut és la desparasitació.

Leer más »