Cirurgia de mínima invasió en veterinària: què és?

minima-invasion

La cirurgia de mínima invasió permet realitzar procediments quirúrgics de manera molt menys traumàtica per al pacient. En medicina humana es considera com el tractament d’elecció en infinitat de patologies i hi ha un constant desenvolupament i estudi de noves tècniques. D’aquesta manera, en la medicina veterinària recentment s’ha començat a introduir la cirurgia de mínima invasió per al tractament dels nostres pacients, per aconseguir així millors resultats.

En definitiva, la mínima invasió comença a estar més i més present en el dia a dia dels centres i clíniques de referència veterinària.

Però, què és la mínima invasió?

A la mínima invasió, a diferència de la cirurgia convencional, s’utilitzen aparells com ara càmeres, fluoroscopis (raigs X) juntament amb instruments específics per a cada intervenció per realitzar infinitat de diferents procediments en què destaquen la laparoscòpia, artroscòpia, toracoscòpia, cistoscòpia, radiografia intervencionista …). D’aquesta manera, la cirurgia es realitza sense haver de fer grans incisions ja que a través de petites incisions (d’entre 3 mm fins 1 cm) s’aconsegueix realitzar la cirurgia.

I quins són els beneficis de la mínima invasió?

Els beneficis de la cirurgia de mínima invasió són molts, però els més destacables els esmentem a continuació:

  • Una recuperació més ràpida. La reduïda mida de les incisions i la menor alteració del metabolisme i la funció immunitària es tradueix en una acceleració de la recuperació.
  • Hospitalitzacions més curtes. Molts pacients en els quals s’ha realitzat un procediment de mínima invasió requereixen un menor temps d’hospitalització postquirúrgic, a diferència de si s’hagués realitzat el procediment per cirurgia convencional.
  • Cicatriu de menor grandària. En la majoria de les intervencions la cicatriu queda pràcticament il·localitzable després de la seva curació.
  • Menor dolor. Al tractar-se de procediments menys invasius, generalment generen menor dolor postquirúrgic.
  • Menor requeriment d’anestèsia. Ja que la majoria de procediments són menys dolorosos, cal una menor dosi d’anestèsics per mantenir a l’pacient en un pla anestèsic i nociceptiu adequat.

La nostra recomanació…

Per tots aquests motius a l’Hospital Veterinari Santa Susanna apostem per la mínima invasió i oferim una àmplia varietat de serveis i procediments per ajudar a tots els nostres pacients de la manera més convenient per a ells.

Vols més informació? No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i t’informem sense compromís.

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

El meu gos té Síndrome Vestibular

La síndrome vestibular és un conjunt de signes que es presenten a causa d’una disfunció en el sistema vestibular, i que inclouen: ladeo de cap, nistagme patològic, atàxia vestibular, alteració del reflex vestíbul-ocular i/o estrabisme posicional.

Leer más »