Com saber si el teu gat ha ingerit massa pèls?

Malta gatos

Els gats són animals molt nets. És per això que dediquen gran part del seu temps a netejar-se el pelatge amb la seva pròpia llengua, especialment en època de muda. D’aquesta manera ingereixen gran quantitat de pèl, la qual cosa pot causar molèsties en el seu sistema digestiu. Però, què indicarà que el teu gat ha ingerit massa pèls? Veuràs que vomita boles de pèl o tus molt sovint. Per evitar que aquesta situació es repeteixi més del compte, pots recórrer la malta.

Què és la malta?

És un producte natural i d’origen vegetal que ajuda a millorar la digestió dels gats. La seva aparença és com una pasta semblant a la mel. Generalment, està formulada a partir d’extracte de malta, olis vegetals, greixos vegetals, fibra afegida, productes lactis, llevat i vitamines afegides. Segons la marca, la composició pot presentar variacions, però totes parteixen de l’extracte de malta. Sol presentar-se en un format semblant als tubs de pasta de dents.

Quins són els símptomes de la leishmaniosis canina?

Igual que els mosquits causen una picada en el cos humà, la picada del flebòtom causa una lesió a la pell dels animals. Els símptomes principals i més evidents són les lesions cutànies, com les ferides a la pell o l’alopècia en algunes zones de la cara. Altres símptomes que passen més inadvertits són la pèrdua de pes severa, la falta d’apetit, diarrea o vòmits. A vegades els símptomes poden presentar-se en forma de sagnat pel nas o creixement excessiu de les ungles. Si el teu gos presenta picades, ferides a la pell o qualsevol símptoma detallat anteriorment, acudeix al nostre centre per a fer-li una revisió.

Per què donar malta al meu gat?

És una bona manera d’ajudar el teu gat a poder seguir la seva rutina d’higiene sense que això suposi un risc. La malta prevé la formació de boles de pèl dins del sistema digestiu del teu felí, ja que ajuda a expulsar els cabells. Així evitarem que tinguin molèsties i pateixin vòmits de manera recurrent. Cal destacar que la presa de malta no substitueix el raspallat, així que, si el teu gat és propens a vomitar, tota ajuda és poca.

Quina dosi de malta he de donar al meu gat?

Podeu variar segons el pelatge del vostre gat o l’època de l’any. Entenem que una dosi adequada de malta té la mida aproximada d’una ametlla. En èpoques de muda li pots oferir una dosi diària, però aquestes indicacions sempre és millor que les consultis amb els nostres experts veterinaris.

 

La nostra recomanació…

A l’Hospital Veterinari Santa Susanna disposem de diferents marques de malta per a gats, les que sota la nostra experiència funcionen millor. Si tens dubtes pots parlar amb el nostre personal i t’ajudaran encantats a triar la que respongui més a les necessitats del teu pelut. Si sospites que el teu gat vomita molt sovint, no dubtis a contactar amb nosaltres i programar una visita amb el nostre equip.

 

 

 

 

Més articles que et poden interessar...

Síndrome vestibular

El meu gos té Síndrome Vestibular

La síndrome vestibular és un conjunt de signes que es presenten a causa d’una disfunció en el sistema vestibular, i que inclouen: ladeo de cap, nistagme patològic, atàxia vestibular, alteració del reflex vestíbul-ocular i/o estrabisme posicional.

Leer más »